+381 691180345     udruzenje@uzrro.rs

Aktuelnosti


13. maj 2018.

UZRNA organizator centralne manifestacije povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara

Centralni program Nacionalne asocijacije zdravstvenih radnika Srbije, povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara – 12. Maj, organizovan je u Kruševcu.

Organizator je bilo Udruženja zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga (UZRNA).  Pokrovitelj manifestacije bio je grad Kruševac.

Uručena su godišnja priznanja najuspešnijim medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima kao i zahvalnice i plakete koje su za ovu prilku uradili šticenici Vaspitno popravnog doma.

Priređen je prigodan scenski program učenika kruševačke  Medicinske škole, nastupili su i članovi Saveza slepih i slabovidih i ansambl Lazarice. 

U okviru manifestacije, održana je akcija u okviru podrške transplantacije „Produži život“ Ministrstva zdravlja i uprave za biomedicinu koja se ogleda u potpisivanju donor kartica.
Kruševac je čitavog dana bio u znaku obeležavanja ovog dana. Pored Svečane akademije, koja je organizovana u Kruševačkom pozorištu, na postavljenim štandovima na platou ispred Doma sindikata i na Bagdali, građani su mogli da obave preventivne preglede, ali i da dobiju savete o zdravim stilovima života.
Inače, Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obeležava se u znak sećanja na rođenje Florans Najtingejl koja se smatra osnivačem sestrinstva.

Read more

Izrada internet prezentacije www.uzrro.rs u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske organizacijama civilnog društva o sprovođenju socijalno-inovativnih projekata – Swiss PRO“. Udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga isključivo je odgovorna za sadržaj internet prezentacije www.uzrro.rs koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

UZRRO

Telefon: +381 691180345; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NARCIS

Telefon: +381 37 350 6000; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sva prava zauzeta © 2018 UZRRO