+381 691180345     udruzenje@uzrro.rs

Aktuelnosti


14. mart 2019.

Mentori Savetovališta NARCIS, predstavili svoj rad

U Domu učenika "Pane Đukić Limar" održana je Tribina na kojoj su mentori Savetovališta NARCIS, predstavili svoj rad i osnovnu ideju projekta.

Uvodnu reč dala je Sandra Gogić, menadžer projekta i pozvala učenike srednjih škola, posebno učenike medicinske skole da se obrate timu Savetovališta NARCIS u vezi svih problema i nedoumica, koje proživljavaju u tom životnom dobu. Takođe su pozvani da se volonterski priključe radu tima Savetovališta na predstojećim akcijama.

U okviru tribine, Dr Zoran Gajić, spec. onkologije, održao je predavanje na temu: "Karcinom grlića materice", nakon čega je odgovarao na mnogobrojna pitanja iz ove oblasti.

 Milica Stamenković, klinički psiholog Opšte bolnice Kruševac, razgovarala je sa srednjoškolcima o prevencijama zaraznih bolesti i izazvala interesovanje učenika da postavljaju mnogobrojna pitanja o seksualnosti, ljubavi, zaljubljenosti, kao i o negativnim pojavama u odnosima mladih ljudi, kao što su agresija, nasilje, neprihvatanje i neprilagođenost.

Mirjana Stanojević, nutricionist, dala je predloge i savete za zdravu ishranu mladih, a posebno se osvrnula na pojavu gojaznosti i moderan način ishrane, tj. upotrebe tkzv. brze hrane.

Blagica Radonjić, socijalni radnik Opšte bolnice Kruševac, sa učenicima je razgovarala o njihovim pravima posebno kod onih učenika koji imaju otežan materijalni položaj, ali i narušene socijalne odnose, kako u porodici tako i sa vršnjacima što može dovesti do nekih neprijatnih situacija kao i neuspeha u školi.

Tribina je bila veoma posećena, učenici su pokazali veliko interesovanje za sve što su učesnici tribine govorili, postavljajući pitanja, i aktivno diskutujući o svemu.

Više fotografija sa Tribine možete pogledati u GALERIJI

Izrada internet prezentacije www.uzrro.rs u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske organizacijama civilnog društva o sprovođenju socijalno-inovativnih projekata – Swiss PRO“. Udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga isključivo je odgovorna za sadržaj internet prezentacije www.uzrro.rs koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

UZRRO

Telefon: +381 691180345; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NARCIS

Telefon: +381 37 350 6000; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sva prava zauzeta © 2018 UZRRO