+381 691180345     udruzenje@uzrro.rs

Aktuelnosti


22. februar 2019.

Obeležen početak rada "NARCISA"

U Kruševcu od danas i zvanično radi prvo Onkološko savetovalište za Rasinski okrug. Promocija Savetovališta za pomoć obolelim od malignih bolesti i članovima njihovih porodica održana je u konferencijskoj sali Dijagnostičkog centra Kruševac uz prisustvo brojnih gostiju.

Savetovalište Narcis je jedinstveni humani centar , koji osim Kruševca radi u prestonici i u Novom Sadu. Osnivač sabetovališta je strukovno Udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga, čiji su članoi prepoznali nedostatak usluga za one koji boluju od malignih bolesti, ali i njihovih porodica, jer kancer menja dotadašnji način života i pacijenta iporodice. U ime Savetovališta i partnera prisutne je pozdravila predsednica Asocijacije, Sandra Gogić.

Partner u radu Savetovališta je Opšta bolnica Kruševac, koja na razne načine podržava projekat i rad Savetovališta, istakla je direktorka kruševačke bolnice doktorka Vesna Stević Gajić.
Programa rada Savetovališta osmislio je stručni mentorski tim, a u njiohove ime obratio se doktor Zoran Gajić, onkolog.
Značaj postojanja ovog humanog centra prepoznala je i šira društvena zajednica. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pozvala je i druge lokalne samouprave da se priključe i pomognu rad Savetovališta.
Realizacija projketa podrazumevala je angažovanje obrazovanog stručnog kadra sa evidencije nezaposlenih. U timu Savetovališta su psiholog, socijalni radnik, fizioterapeut i strukovna medicinska sestra . Prostorije Savetovališta Narcis nalaze se u prizemlju Onkološkog dispanzera Opšte bolnice Kruševac, a broj telefona je 037/ 350-6000.

Izrada internet prezentacije www.uzrro.rs u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske organizacijama civilnog društva o sprovođenju socijalno-inovativnih projekata – Swiss PRO“. Udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga isključivo je odgovorna za sadržaj internet prezentacije www.uzrro.rs koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

UZRRO

Telefon: +381 691180345; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NARCIS

Telefon: +381 37 350 6000; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sva prava zauzeta © 2018 UZRRO