+381 691180345     udruzenje@uzrro.rs

Aktuelnosti


1.oktobar 2018.

U Kruševcu se osniva prvo Savetovalište za pomoć obolelima od malignih bolesti

Udruženje zdravstevnih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga (UZRNA), osniva Savetovalište za pomoć obolelima od malignih bolesti „Narcis“.

Ovo je jedinstveni centar za ovakvu vrstu pomoći u ovom delu Srbije. Rad savetovališta će u narednih godinu dana finansirati Ambasada Švajcarske u Srbiji, kroz donatorski program Swiss PRO. Partneri UZRNA na realizaciji projekta biće Opšta bolnica Kruševac i Društvo za borbu protiv karcinoma – podružnica Kruševac.


Savetovalište „Narcis“ sa direktnim uslugama korisnicima (obolelima od malignih oboljenja i članovima njihovih porodica), počeće od 1.februara 2019.godine. U toku je priprema za rad Savetovališta, kao i priprema stručnog osoblja za adekvatno pružanje pomoći.


Pored članova UZRNA, u Savetovalištu „Narcis“ aktivno će raditi iskusni stručnjaci iz oblasti: onkologije, kliničke psihologije, socijalnog rada, fizijatrije i nutricionizma. Pored iskusnih stručnjaka u direktan rad sa korisnicima usluga „Narcisa“ biće uključeni i mladi i obrazovani ljudi iz navedenih oblasti, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne služve za zapošljavanje u Kruševcu.

 

 

Izrada internet prezentacije www.uzrro.rs u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske organizacijama civilnog društva o sprovođenju socijalno-inovativnih projekata – Swiss PRO“. Udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga isključivo je odgovorna za sadržaj internet prezentacije www.uzrro.rs koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

UZRRO

Telefon: +381 691180345; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NARCIS

Telefon: +381 37 350 6000; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sva prava zauzeta © 2018 UZRRO